Planerade kullar 2021

Tre kullar planeras i vår. Hör av er på mail eller telefon vid intresse av valp.

***************************************************************************************************

  

SE26771/2018 Benzelias Unbeatable Unique, "Mika"
HD B, patella ua, fulltandad med saxbett, DNA testad clear på allt som ingår i MyDogDNAs testpanel. Utställd med VG.

Är parad med:

 

SE17170/2016 Ekeröds Aramis "Abbe"
HD A, patella ua, fulltandad med saxbett, utställd med VG.

Abbe har vi fått köpa in från Ekeröds kennel. Han är trefärgad med stubb svans. HD A, patella ua, fulltandad med saxbett. Han är en trevlig och okomplicerad familjehund. Ungefär 35-36cm hög med proportionelig stomme.och vackert huvud. Drygt året på bilderna ovan. Utställd med VG. Genetiskt så har han en sparsamt förekommande founder bakom sig och är därför mycket värdefull. Mika har vi sparat från vår U-kull. Hon är vit/viltfärgad med lång svans, ca 31cm hög. HD B, patella ua och fulltandad med saxbett, DNA testad clear på allt i MyDogDNA:s testpanel. Hon är följsam och rar tjej, allert och familjekär. Hon är utställd med VG som unghund och har inte kunnat ställas ut igen på grund av att inga utställningar bedrivs i nuläget. Hon är barnbarnsbarn till min stamtik Eska och har ett stabilt och bra hälsostatus bakom och runt sig. Kombinationen ger en inavelsgrad på 0,8% och HD index 106. Jag hoppas på trevliga, okomplicerade och friska hundar efter de här två mysiga hundarna med en spännande genetik för framtiden. Mika är bekräftat dräktig och valpar väntas helgen v3.

***************************************************************************************************

 

   

 

SE14987/2019 Benzelias X-Ray Xena "Yatzi"

HD A/B, patella ua, fulltandad, saxbett, DNA testad clear på allt på MyDogDNA:s testpanel.

Ej utställd ännu på grund av bristande möjlighet till utställning under 2020

 

 

Är parad med:

 

     

 

SE49986/2019 Aridgeocrat's Lovebug Louie "Valter"
HD A, patella ua, fulltandad med saxbett. Ej utställd ännu på grund av bristande möjlighet till utställning under 2020

 

Valter har vi fått köpa in från Aridgeocrats kennel i Norge. Han är vit/viltfärdad med lång svans. HD A, patella ua, fulltandad med saxbett. Han är en positiv, öppen, framåt och okomplicerad familjehund. Ungefär 34 cm hög med rejäl stomme och mycket vackert skuret huvud. 15 månader på bilderna ovan. Genetiskt så har han en sent inmönstrad hund bakom sig och är därför ett värdefullt tillskott till aveln, "nya gener". Yatzi har jag sparat från X-kullen. Hon är trefärgad med stubb svans, ca 34cm hög, fina proportioner och lagom massa. 18 månader på fotona ovan. HD A/B, patella ua, fulltandad med saxbett. DNA testad clear på allt som ingår i MyDogDNA:s testpanel. Hon har en otrolig arbetsvilja med mycket motor men samtidigt lyhörd och följsam, trevlig mot allt och alla. Alla valpars och barns favorit. Hon är barnbarnsbarnbarn till min stamtik Zelda och ett resultat av långvarigt arbete för god hälsa och bra temperament. I hennes pappas kull är 10/10 hundar HD röntgade med A höfter. Ingen av de här två hundarna har kunnat ställas ut ännu då det inte funnits några tillgängliga utställningar men de är korrekta och kommer att ställas ut framledes så snart det går. Efter de här två härliga individerna väntar jag mig arbetsvilliga, utåtriktade och mycket trevliga små vänner med en värdefull genetik för framtiden. Kombinationen ger en inavelsgrad på 0% och ett HD index på 107. Yatzi och Valter har haft en date och om hon blir dräktig så väntas valpar helgen v7.

***************************************************************************************************

 

   

SE48214/2016 Yacatis Tiara Aztadotter, "Zia"

HD A, patella ua, ED ua, ögonlyst ua, saxbett. Genomgått BPH.

 

Kommer att paras med:

 

     

 

SE49986/2019 Aridgeocrat's Lovebug Louie "Valter"
HD A, patella ua, fulltandad med saxbett. Ej utställd ännu på grund av bristande möjlighet till utställning under 2020

 

Valter har vi fått köpa in från Aridgeocrats kennel i Norge. Han är vit/viltfärdad med lång svans. HD A, patella ua, fulltandad med saxbett. Han är en positiv, öppen, framåt och okomplicerad familjehund. Ungefär 34 cm hög med rejäl stomme och mycket vackert skuret huvud. 15 månader på bilderna ovan. Genetiskt så har han en sent inmönstrad hund bakom sig och är därför ett värdefullt tillskott till aveln, "nya gener". Han är inte utställd ännu då det inte funnits några tillgängliga utställningar. Zia har vi fått privilegiet att förvalta av Annika på Zoli-Dares kennel. Hon är trefärgad med stubbsvans. Cirka 36cm hög. HD A, patella ua, ED ua, ögonlyst ua, saxbett och har genomgått BPH. Hon är en glad, pigg, okomplicerad och väldigt rar tjej. Lätt att ha att göra med i alla lägen och gillar alla hon träffar. Hon är utställd med Excellent. Har en fin stamtavla med hundar jag tycker om och ett mycket bra hälsostatus bakom och runt sig. Jag förväntar mig trevliga, framåt och okomplicerade familjehundar efter de här fina vovvarna med en bra hälsa och trevlig gentik. Kombinationen ger en inavelsgrad på 0,8% och ett HD index på 113. Zia väntas löpa i april/mars.

 

Startsida